15 maart 2024

Veertien studenten ROC Mondriaan naar NK Vakmanschap

Veertien studenten ROC Mondriaan naar NK Vakmanschap

Den Haag, 15 maart 2024

Nooit eerder streden zoveel studenten van ROC Mondriaan in de landelijke vakwedstrijden om de beste van Nederland te worden. Maar liefst veertien studenten van verschillende scholen van ROC Mondriaan gaan dit jaar namens hun school naar Skills The Finals volgende week in de Brabanthallen in Den Bosch.  Tijdens de diverse voorrondes die eerder dit schooljaar plaatsvonden, plaatsten de studenten zich bij de beste acht, en kregen daardoor een ticket voor de nationale finale. Afgelopen week kwam het Mondriaan team bij elkaar om met elkaar kennis te maken en de eerste felicitaties in ontvangst te nemen. Je staat immers niet zomaar in een landelijke finale!

Twee medailles liggen al klaar

Een primeur dit jaar: voor de eerste keer doen er ook studenten mee van Entreeopleidingen. Zij hebben net als de Leisure-studenten, hun finale al achter de rug. En de Skills-jury heeft al laten weten dat er zowel door hen als door de Leisure-studenten een podiumplaats is gehaald! Om de spanning te bewaren is nog niet bekend gemaakt of het om een eerste, tweede of derde plaats gaat, maar dat er volgende week medailles meegenomen worden, staat dus al vast.

Skills The Finals

Vakmensen zijn de motor van Nederland en de talenten in het beroepsonderwijs werken aan onze toekomst. Met een (v)mbo-diploma op zak heb je iets om trots op te zijn. Skills The Finals, het jaarlijkse NK vakmanschap in het (v)mbo, is hét podium om dat te laten zien en te aanschouwen. Het evenement vindt plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten strijden tijdens dit evenement van WorldSkills Netherlands om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Voor meer info ga naar https://worldskillsnetherlands.nl/

Vakwedstrijden voor vmbo en mbo

Skills Talents en Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo. In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gingen 40.000 leerlingen en studenten uit heel Nederland afgelopen jaar de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de ruim 60 finalewedstrijden van Skills The Finals. Een deel van de winnaars neemt deel aan internationale vakwedstrijden tijdens World Skills van 10 t/m 15 september 2024 in de Franse stad Lyon.