23 januari 2024

Drie Haagse vmbo-teams door naar landelijke Skills Talents vakwedstrijden

 

Drie Haagse vmbo-teams door naar landelijke Skills Talents vakwedstrijden

 

Den Haag, 23 januari 2024

Afgelopen vrijdag kwalificeerden drie Haagse vmbo-teams zich tijdens Skills Talents vakwedstrijden die georganiseerd werden door ROC Mondriaan. In de wedstrijdrichting Zorg & Welzijn wonnen Djenaliah van der Geer & Lizzy Peters van het Maris College Bohemen. Bij Mobiliteit & Transport wonnen Natascha Meus & Muhammed Arik van de Johan de Wit Scholengroep. En van de laatste school gingen ook Nassim Sealeti & Baran Yilmaz er met de winst van door bij de wedstrijdrichting Media, Vormgeving & ICT.

Trotse Natascha Meus & Muhammed Arik van Scholengroep Johan de Wit wonnen de wedstrijd Mobiliteit & Transport

De teams kregen in een spannende prijsuitreiking in het Bingoal stadion van ADO, uit de mond van Splinter Chabot te horen dat ze Zuid-Holland landelijk gaan vertegenwoordigen. Skills Talents zijn vakwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. De ruim 80 deelnemende leerlingen waren afkomstig van in totaal twaalf vmbo-scholen. De winnaars gaan als Team Mondriaan naar Skills The Finals op 21 en 22 maart 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch. De begeleiding is in handen van mbostudenten uit de Studentenraad van ROC Mondriaan. Meer informatie is te vinden op skillstalents.nl.

Er vonden acht wedstrijddisciplines plaats bij ROC Mondriaan:
Zorg & Welzijn - Horeca, Bakkerij & Recreatie - Dienstverlening & Producten - Economie & Ondernemen - Mobiliteit & Transport - Media, Vormgeving & ICT -  Bouwen, Wonen & Interieur - Produceren, Installeren & Energie. Daarnaast vonden eerder bij Lentiz nog twee ‘groene’ wedstrijden plaats:  Bloemwerk en Tuinontwerp en -aanleg. De winnaars van deze twee wedstrijden worden toegevoegd aan Team Mondriaan.

De vmbo-leerlingen speelden in teams van twee leerlingen. De opdrachten van de wedstrijden sluiten aan bij de schoolopdrachten en zijn heel goed bruikbaar als voorbereiding op het eindexamen én de vervolgopleiding op het roc. Nederland heeft een tekort aan goed opgeleide vakmensen. De Skills wedstrijden zijn bedoeld om jongeren extra te motiveren voor hun (toekomstige) vak. Ga voor meer info naar https://worldskillsnetherlands.nl/.