22 januari 2024

Studenten Autotechniek van ROC Mondriaan gaan op leerzaam avontuur naar Afrika

Studenten Autotechniek van ROC Mondriaan gaan op leerzaam avontuur naar Afrika 

Den Haag, 22 januari 2024

Een groep gedreven studenten van ROC Mondriaan, dé mbo-opleider in de regio Haaglanden, is op zondag 21 januari vol enthousiasme vertrokken vanuit Den Bosch voor het ambitieuze project 'Go for Africa'. Twee teams van Autotechniek zullen met hun eigen auto's in drie weken tijd een indrukwekkende route van 7500 km afleggen, met als eindbestemming Banjul, Gambia.

Meer dan een lange reis..

De studenten zullen na aankomst in Gambia nog vijf weken stagelopen, waarbij ze hun kennis van autotechniek zullen delen met de lokale bevolking. Tijdens deze stageperiode worden niet alleen waardevolle lessen over autotechniek gegeven, ook de auto's waarmee de studenten de reis hebben afgelegd én het gebruikte lesmateriaal worden gedoneerd aan de lokale autoriteiten. Zo wordt een blijvende impact gecreëerd.

Studenten zelf verantwoordelijk van A tot Afrika

De afgelopen weken hebben de studenten zich intensief ingezet om fondsen te werven en de kosten voor de reis en het verblijf in Gambia te financieren. Daarnaast waren zij ook zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de auto's waarmee ze de reis gaan maken. Een bewonderenswaardige prestatie waarbij de teams niet alleen hun autotechnische kennis maar ook hun ondernemerschap hebben ingezet.

Perfecte combinatie praktijk en onderwijs

De studenten zullen onderweg al hun vaardigheden toepassen om eventuele uitdagingen het hoofd te bieden. Een lekke band of andere technische problemen? Geen probleem voor deze experts-in-wording. De teams zullen in konvooi reizen, vergezeld door studenten van andere roc's uit heel Nederland, waardoor ze de krachten bundelen en een indrukwekkend team vormen.

Deze bijzondere reis belichaamt niet alleen de passie voor autotechniek, maar ook het streven van ROC Mondriaan naar maatschappelijke betrokkenheid en internationale samenwerking. Het is een kans voor studenten om hun vaardigheden toe te passen in een nieuwe culturele context en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap in Gambia.

Op de hoogte blijven van het avontuur en de reis van de studenten? Volg team 'Flying Brick' op Instagram via: https://www.instagram.com/teamflyingbrick. 

Team Go for Africa