20 december 2023

Docenten ROC Mondriaan zetten zich in voor Serious Request en gaan lopend van Delft naar Nijmegen

Docenten ROC Mondriaan zetten zich in voor Serious Request en gaan lopend van Delft naar Nijmegen

Den Haag, 20 december 2023

John voor de Chris van Leeuwenhal bij ROC Mondriaan, vernoemd naar de toenmalige onderwijsmanager die ook streed tegen ALS

John Kuijvenhoven, een toegewijde medewerker aan de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan, deelde onlangs zijn aangrijpende verhaal over zijn strijd tegen ALS. "Op 7 april, Goede Vrijdag nog wel, kreeg ik te horen dat er ALS was geconstateerd. Je wereld staat meteen helemaal op zijn kop," vertelt John. Ondanks deze uitdaging behoudt hij zijn vastberadenheid en winnaarsmentaliteit. Ook collega’s schieten direct te hulp en gaan op 21 december lopen van Delft naar Nijmegen, om geld op te halen voor Serious Request, dat zich dit jaar inzet voor Stichting ALS Nederland. 

ALS diepgeworteld binnen de school 

Dit is niet de eerste keer dat de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen te maken krijgt met de ziekte ALS. Een aantal jaar geleden trof deze verschrikkelijke ziekte de toenmalig onderwijsmanager van de school. Ook toen werden meerdere initiatieven opgetuigd waaronder deelname aan Tour du ALS waarbij collega's vanuit de hele organisatie de Mont Ventoux beklommen in Frankrijk om geld op te halen.  

Door al deze gebeurtenissen leeft ALS erg binnen het team van de school. De gehele school zet zich hier met hart en ziel voor in, zo zijn er spinningsmarathons, inzamelingsacties en meer. Ook schooldirecteur Simone Willemse is erg betrokken, zij zegt hierover: “De situatie van John grijpt ons allen enorm aan. We zijn een hecht team dat voor elkaar klaarstaat en willen niet machteloos toekijken. Daarom organiseren we het hele jaar door allerlei acties waarmee we enerzijds geld inzamelen en anderzijds John een hart onder de riem steken.” 

Lopen van Delft naar het Glazen Huis 

Collega's van John hebben sinds het nieuws diverse acties opgezet om hem te ondersteunen. Een opvallend initiatief is de "ALStafette", waarbij collega's een estafette van 120 kilometer afleggen. John vertelt over de actie: "Volgende week donderdag zal de hele school betrokken zijn bij verschillende acties om geld in te zamelen. Collega’s vertrekken vanuit ROC Mondriaan-locatie de Brasserskade in Delft en gaan dan naar mijn huis in Leiden. Daarna door naar St. Michielsgestel waar ik ooit kampioen veldrijden werd en uiteindelijk naar Nijmegen. Daar overhandigen we het opgehaalde geld bij het Glazen Huis. Laten we hopen dat deze en alle andere acties bijdragen aan het sneller beschikbaar worden van een medicijn binnen Europa." 

Het hele schooljaar staat in het teken van wervingsacties voor ALS. Ook na het glazenhuis organiseert de school voor Lifestyle, Sport en Bewegen acties om geld in te zamelen. Schooldirecteur Simone roept op tot steun en benadrukt dat elke bijdrage een verschil kan maken. "Alle donaties zijn meer dan welkom. Samen staan we sterker in de strijd tegen ALS!" 

Doneren kan via deze link: https://www.gofundme.com/f/samen-sterk-tegen-als-help-onze-John